
Başarılı olmayı, tanınmayı ve varlıklı olmayı herkes ister. O halde neden oraya gidip onu elde etmiyoruz? Birçoğumuz büyük hayallerimize giden yolun dolambaçlı ve zor olduğunu düşünürüz. Fakat hayallerimizi gerçekleştirmemizi engelleyen faktörler dışsal değil içsel faktörlerdir. Ulaşmak istediğimiz hedef için öncelikle iç engelleri aşmak gerekir.
Eğer başarılı olmak istiyorsanız öncelikle zihninizi ve düşünce yapınızı bu yönde değiştirmeniz gerekir. Daha sonrasında iç engelleri aşmış olacaksınız ve dış engeller de sizi yolunuzdan alıkoyamayacaktır.
-
Hedefler Altındır
Hedefler ve genel üretkenlik arasında pozitif bir ilişki olduğu bilinmektedir. Hedefe yönelik çalışanlar diğerlerine göre çok daha üretkendirler. Hedef, amaç odaklı ve altın olarak ele alındığında ilk etapta ağır fedakarlıklar yapılmasını ister. Hedef doğrultusunda gidilecek yol küçük parçalara bölünerek tamamlanabilir. Yani önce küçük hedefler konularak bunlara ulaşılırsa bu hedefler de sizi asıl hedefinize ulaştırır.
-
Gelecek Şimdiki Zamanla Kıyasla Daha Önemlidir
Bu kavram tartışmalı bir konu olsa da aslında anlatılmak istenen ‘şu anda’ ne kadar çalışırsanız ‘gelecekte’ de o kadar başarılı olacağınızdır. ‘Şu an’da yaşamak ‘geleceği’ düşünerek endişelenmekten daha önemlidir ama ‘gelecek’ için de yatırımların yapılması ‘şu anda’ gerçekleşir. Geleceğe odaklı olunduğunda kısa vadeli fedakarlıklara bağlı olarak uzun vadeli kazançlar sağlanmış olur.
-
Başarısızlıklar Kötü Değildir
Başarısızlık korkusu bazen kişilerin hedeflerinden vazgeçmelerine neden olabilmektedir. Başarısızlık her zaman bir olasılıktır ve toplum olarak bu olasılığa bağlı yaşamaktan kurtulmalıyız. Başarılı insanlar, başarısızlık sürecinin gerekli bir adım ve değerli bir öğrenme fırsatı olduğunu görürler. Her başarısızlıklarında da bu durumdan ders çıkarmasını bilirler. Doğru ve sorunsuz bir şekilde yürüyen planlardansa başarısız olan planların değiştirilmesi için üretilen adımlar daha önemlidir.
-
Fırsatlar Her Yerde Var
Fırsatların her yerde olduğunu bildiğinizde bakış açınız tamamen değişecek. Bir kahve dükkanında tanıştığınız bir yabancıyla üzerinde düşündüğünüz ortak bir fikir ya da potansiyel bir ortaklıkta, gizli güçler biçiminde fırsatlar karşınıza çıkabilir. Fırsatların her yerde gerçekten var olduğu zihniyetini benimsediğinizde her günün her anında onlara göz kulak olacaksınız. Sadece bu erdemle kendiniz için daha fazla fırsat keşfedecek ve hayatınızda çok daha fazla değer kazanacaksınız.
-
Hesaplanan Riskler Önemlidir
Riskler korkutucu ama onlar olmadan da başarılı olmak için imkan yok! Çalışmalar, günümüzde en zengin ve en başarılı profesyonellerin risk almaktan korkmayan kişiler olduğunu ortaya koyuyor. Eğer herhangi bir risk almıyorsanız ve olası ödüller için harekete geçmiyorsanız hiçbir zaman bir yere varamayacaksınız. Konfor alanınızı her zaman terk etmelisiniz. Zorluklara karşı gösterdiğiniz mücadele sizleri daha sağlam kılacaktır.
-
Tutarlılık, Engelleyici Hale Gelene Kadar İyidir
Tutarlılık inanılmaz derecede önemlidir. Örneğin, hedeflerinizden biri yatırımlar yoluyla servet biriktirmekse her ay belirli bir miktar para yatırmanız gerekir ve momentum kaybolur. Ancak, tutarlılığın zarar verdiği bir nokta da, kötü bir alışkanlık haline gelmesidir. Yani üretken olmayan bir rutini devam ettirmiş olursunuz. Bu da hem sizin gelişiminiz için hem de başarınız için kötüdür.
-
Hiçbir Şey Mükemmel Değildir
Hiçbir şeyin mükemmel olmadığını kabul etmek size sayısız alanda yardımcı olur. Bu düşünce ile risk almaktan endişelenmezsiniz. Yeni bir projeye başlamaktan çekinmezsiniz. Bir şeyler ters gittiğinde ya da büyük bir kusuru göz ardı ettiğinizde caymaz ve yolunuza devam edersiniz. Sürekli olarak en mükemmel zamanı beklemezsiniz, hedeflerinizden vazgeçmezsiniz.
Bu belirtilen düşünce yapılarına ulaşmak kolay değildir. Onları hemen benimsemeyi beklemeyin. Büyük olasılıkla bazılarını kabul etmekte zorlanacaksınız. Ama eğer onları devam eden zihinsel durumunuza entegre edebilirseniz daha iyi kararlar vermeye başlayacaksınız ve bir gün hayalini kurduğunuz başarıya ulaşmış olacaksınız. Bu yüzden kendinizi ve hedeflerinizi bırakmayın, ilerlemekten de asla vazgeçmeyin!
Kaynak:
https://girisimcikafasi.com/basarili-insanlarin-7-dusunce-tarzi
3 responses on "Başarılı İnsanların 7 Düşünce Tarzı"