Öğrenciler de ‘not’ verecek
Üniversiteler, öğrenci ve akademisyenlerden oluşan ekiplerce değerlendirilecek. Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun ilk etapta 45 üniversitede başlatacağı uygulamayla kurumlar, sportif faaliyetlerden ifade özgürlüğüne, öğrencilere kaynak aktarımından kulüplere kadar birçok başlıkta analiz edilecek.
Daha FazlaFazla çevrimiçi olmak gençleri mutsuz ediyor
OECD’nin ‘Dijital Çağda Çocuk ve Gençlerde Zihinsel Sağlık’ raporuna göre organizasyona üye ülkelerde gençlerin yüzde 25’i zihinsel rahatsızlık yaşıyor. Aşırı internet ve sosyal medya kullanımı, çocukların zihinsel sağlığını bozuyor. Günde altı saatten fazla çevrimiçi olan ergenlerin mutlu olma şansı azalıyor. En uygun süre 1-2 saat. Rapordan öne çıkan bulgular şöyle:
Daha FazlaOkullarda demokrasi kültürü oluşturulacak
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullarda demokrasi kültürü oluşturmak için harekete geçti.
Daha FazlaYapay zekâ fakültesi
DÜNYANIN lider üniversitelerinden Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT), 1 milyar dolar yatırımla yapay zekâ fakültesi kuruyor.
Daha Fazla8 maddede günümüz ergeni
Ergenlik, insanların gelişim sürecindeki zorlu ve önemli süreçlerden biri. Ergen çocuk sahibi olan ailelere bu konuda büyük görevler düşüyor. Her neslin ergeninin bir önceki dönemden farklı olduğunu belirten gelişim psikolojisi uzmanı Prof. Dr. Nermin Çelen, Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı’nın (TOÇEV) ‘1. Uluslararası Ergenlik Kongresi’nde özellikle orta sınıf gelir grubunda olup üniversiteye hazırlanan gençlere yönelik çarpıcı bulguları özetledi.
Daha Fazla‘Lale’li mesaj
MİLLİ Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü nedeniyle sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı.
Daha FazlaYurtdışının kapısını üniversitede aralayın
Üniversitelerde ilk dersler başladı. Ancak eğitiminiz sadece okulunuzdaki kampusta geçerse, iş hayatına adım attığınızda bazı becerileriniz eksik kalabilir. Üniversiteler, dünyayı keşfetmek ve akademik yönden ilerlemek için öğrencilerine göz ardı edilmemesi gereken yurtdışı fırsatları da sunuyor. İşte onlardan bazıları:
Daha FazlaBulmacalı, bowlingli matematik eğitimi
Çoğu çocuğun korkulu rüyası olan matematik için baştan önlem alınması gerektiğini düşünen sınıf öğretmenleri, yaptıkları farklı uygulamalarla ilkokuldan itibaren öğrencilerine bu dersi sevdiriyor. Tahtada anlatmak yerine çeşitli oyunlarla, etkinliklerle, hoplaya zıplaya matematik öğretiyorlar. Üstelik bunu yapmak masraflı da değil. Çaba harcamak ve birkaç boya, oyuncak, oyun hamuru yetiyor. Samsun’dan Tuğba Başturan, Gaziantep’ten Mustafa Kemal Fırat, Aydın’dan Şayeste Dailli’nin yaptığı çalışmaları tanıtacağız. İşte öğretmenlerin ilginç, bir o kadar da eğlenceli matematik dersleri.
Daha FazlaBilgisayar bağımlılığı depresyonu arttırıyor
TEKNOLOJİNİN hızla geliştiği çağımızda özellikle çocukların bilgisayar, tablet gibi aletlerle erken tanışması ve sık kullanması anne, baba ve öğretmenleri zaman zaman tedbir almaya sevk ediyor. Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Engin Deniz danışmanlığında, doktora öğrencisi Canan Oğuz tarafından ‘Çocuklarda Bilgisayar Bağımlılığı İle Depresyon ve Anksiyete Arasındaki İlişkinin İncelenmesi’ başlıklı tez hazırlandı.
Daha Fazla